IMG_1645 (Medium)ALBLASSERDAM – Piet en Krijntje van Pelt uit Alblasserdam zijn dinsdag 6 januari 2015 65 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Heijkoop bezocht het echtpaar dinsdagmiddag in hun woning aan het Wilgenplein om hen te feliciteren met het jubileum.

Vrouwenhemel
Piet (85) en Krijntje (83) wonen sinds twee jaar in Alblasserdam. Voor hun verhuizing woonden zijn in Hank en Giessen. De twee leerden elkaar in Werkendam kennen. “Toen kwamen veel jongeren uit de omgeving naar de Hoogstraat in Werkendam om daar op en neer te lopen,” vertelt Krijntje. Haar man vult lachend aan: “Dat noemden we toen de ‘vrouwenhemel’.”

Kinderen
Het echtpaar kreeg drie kinderen. Twee daarvan zijn op vrij jonge leeftijd overleden. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Krijntje: “En de tiende is op komst.”

Metselaar
Meneer Van Pelt begon zijn werkzame leeftijd als timmerman. Nadat hij een paar jaar bij de commandotroepen in dienst was geweest, begon hij als metselaar. Samen met een aantal familieleden werd een bedrijf gestart. Hij vertelt: “Tot mijn 63e heb ik gemetseld. Toen kreeg ik een hartaanval en ben ik gestopt.” Mevrouw Van Pelt zorgde voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Tegenwoordig brengt zij de tijd door met lezen.

Brunch
Het briljanten huwelijk is afgelopen zondag gevierd met een brunch in de portiersloge aan het Zuiderstek in Alblasserdam.