Basisschool-Het-Kompas-AlblasserdamALBLASSERDAM – Onbekenden hebben tijdens de jaarwisseling maar liefst zeven ruiten van basisschool Het Kompas in Alblasserdam vernield. Dat is te lezen in de nieuwsbrief van de school. Behalve stenen en bierflesjes, is er ook vuurwerk naar binnen gegooid. “Het had zomaar kunnen zijn dat uw kinderen vandaag niet naar school hadden gekund in verband met brandschade. Gelukkig is dit ons bespaard. Wel is er aanzienlijke schade toegebracht,” schrijft directeur Gerrit Kant.

De schooldirecteur roept in de brief mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de vernielingen te maken kan hebben op, om zich te melden bij de school, zodat de daders opgespoord kunnen worden.

Uiteraard zijn de (anonieme) tips ook welkom bij de politie via het nummer 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.