Leo van de Velde AlblasserdamALBLASSERDAM – Alblasserdammer Leo van de Velde is afgelopen week, op eerste kerstdag, na een tijd van ziekte, overleden. Leo was onder meer medeoprichter, oud-voorzitter en erelid van volleybalvereniging Smash’66. Verder was de Damdorper actief bij VV De Alblas, Jeugdland en was hij jarenlang directeur van basisschool De Schalm. Van de Velde is 74 jaar geworden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats woensdag 31 december. Voorafgaand aan de kerkdienst in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam, is er gelegenheid tot condoleren van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Begrafenis
Na de kerkdienst, zal rond 13.30 uur de begrafenis plaatsvinden op de Algemene begraafplaats te Alblasserdam. Na de begrafenis is er ook nog gelegenheid tot condoleren in de aula van de begraafplaats.

Smash
Het bestuur van Smash ’66 laat op de verengingswebsite weten dat er met het heengaan van Leo een ‘monument van de vereniging’ verdwijnt. “Leo was sinds het ontstaan van Smash ’66 betrokken bij onze vereniging. Als medeoprichter bekleedde hij in het eerste bestuur de functie van penningmeester. Van 1968 tot 1973 was hij voorzitter van onze vereniging waarna hij in 1974 benoemd werd tot erelid. Naast zelf actief als speler geweest te zijn heeft Leo ook veel jeugdteams onder zijn hoede gehad waarmee hij diverse malen kampioen is geworden, iets wat hem heel veel voldoening gaf. Smash was een belangrijk deel van zijn leven geworden en in 1998 werd hij opnieuw voorzitter. De laatste jaren was hij voor ons nog actief als scheidsrechter en als trainer van de recreanten. Met het heengaan van Leo verdwijnt er een monument van onze vereniging. Een vereniging die hem veel dank is verschuldigd voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Wij wensen Ineke, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies,” aldus het bestuur.

De Alblas
Het bestuur van VV De Alblas schrijft: “Leo was al enige tijd ziek. Leo was vele jaren, vooral achter de schermen een actief vrijwilliger bij onze vereniging. Voor zijn inzet voor onze vereniging zijn wij Leo dan ook veel dank verschuldigd.”

Jeugdland
Het bestuur van Jeugdland laat weten: “Voor het vele goede werk dat hij gedurende lange tijd in het belang van Jeugdland in onder andere de coördinatie van de timmertent heeft gedaan zullen wij hem steeds met grote dankbaarheid gedenken. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Ineke, kinderen Bram en Edwin.”

Foto: Smash ’66.