optreden 2-11-2014 n2 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Op dinsdagavond 16 december hoopt een muzikaal ensemble op het kerkplein voor de Grote kerk in Alblasserdam een aantal bekende kerstliederen ten gehore te brengen. Iedereen die wil – jong en oud, bekend of onbekend, gelovig, of niet-gelovig – is van harte welkom om deze kerstliederen mee te komen zingen, of hiernaar te komen luisteren. Het kerkplein zal tijdens en na afloop van dit zingen verwarmd worden door vuurkorven. Ook zal er na afloop warme chocolademelk geschonken worden.

Waarbij er natuurlijk gelegenheid is om even na te praten bij de gezellige vuurkorven. Dit alles zal starten rond 20.00 en het zal om ongeveer 21.00 afgelopen zijn. Er is een vrije inloop en uitloop. Ook is het goed om te weten dat er aan dit event geen kosten verbonden. Het is voor iedereen gratis toegankelijk. Bij regen zal de kerstzang overigens in de kerk zelf plaatsvinden.

17 december Interkerkelijk kerstfeest ouderen Alblasserdam
In cultureel centrum Landvast in Alblasserdam wordt woensdag 17 december vanaf 19.15 uur de jaarlijkse interkerkelijke Kerstfeestviering voor ouderen gehouden. Dit is een initiatief van een aantal kerken in Alblasserdam. Naast samenzang is er een meditatie en wordt een gedicht voorgedragen. De muzikale medewerking wordt verzorgd door het Ichtus kwartet en het dwarsfluit ensemble. Henk Vis zal de samenzang begeleiden op de piano. Mensen die problemen hebben met het vervoer naar Landvast, kunnen tot maandag 15 december contact opnemen met Coby Kroeze via het nummer 078-6914128. Alle ouderen zijn van harte welkom, de zaal is om 18.30 uur open. Entree is gratis.

20 december Volkskerstzang
Op 20 december om 20.00 uur start in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam de volkskerstzang. In gezamenlijk overleg met onze oud-burgemeester Blase heeft Gospelkoor His Voice het initiatief op zich genomen om de bijna een eeuw oude traditie weer in een nieuw en modern jasje te steken. Het is een Volkskerstzang voor “alle Albasserdammers, ongeacht afkomst of religie waarbij sfeer en ambiance het samenzijn en de onderlinge verbondenheid bevorderen in het licht van de kerstgedachte”. De samenwerkende kerken Alblasserdam ondersteunen dit project van harte. Gospelkoor His Voice, met een band van piano, gitaar, basgitaar en drum, én Soli Klassiek, een onderdeel van de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria, zorgen voor de muzikale omlijsting onder leiding van dirigent Jaco Mulder. Kortom een avond met veel samenzang van bekende kerstliederen, koorzang en muziek. Verder zal er een korte meditatie zijn in hedendaagse taal. Vanaf 19.30 uur zorgen de vuurkorven voor een warm onthaal op het plein voor de kerk. En zal u een warme choco of glühwein worden aangeboden terwijl u kunt luisteren naar bijpassende muziek.U wordt van harte uitgenodigd mee te zingen en het alom bekende verhaal verder te vertellen. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal gecollecteerd worden voor de Voedselbank in Alblasserdam.

20 december Kerstconcert
Op 20 december 2014 wordt in de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam een kerstconcert gegeven t.b.v. de Hudson Taylor stichting. Medewerkenden zijn Chr. Jong Gemengd koor ‘Marcando’ en het Mannenensemble Ethan o.l.v. Johan Adriaanse. Het orgel wordt bespeeld door Bert Kruis en Jan Rozendaal. De opening en sluiting worden verzorgd door ds. C. van den Berg. De aanvang is om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de Hudson Taylor stichting.

22 december kerst sing-in
Op 22 december presenteren het Chr. kinderkoor De Krekels en het Chr. Tienerkoor Sparkling zich met een kerst-sing-in in Trefpunt Oud Alblas. Aanvang 15:00 uur. Jolanda den Houter de vaste dirigente van de jeugdkoren heeft de leiding en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Dennis, de zoon van Jolanda.

23 december Kerstzang avond “Omnia Cum Deo”
Op dinsdag 23 december organiseert Chr. gem. koor “Omnia Cum Deo” o.l.v. Gerard van der Zijden haar jaarlijkse kerstzang avond in de “Rehobothkerk” aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Medewerking wordt deze avond verleend door Chr. mannenkoor “Exelsior” uit Hendrik Ido Ambacht. Dit Koor staat onder leiding van Ilona Vooijs – de Kievit. Het programma bevat naast Nederlandse kerstliederen ook liederen uit de Duitse en Engelse traditie. Naast koorzang is er deze avond uiteraard ook ruimte voor samenzang. Instrumentaal wordt deze avond verzorgd door Annet Bentschap-Knook trompet en neemt Edwin Vooijs op het orgel plaats. De aanvang van deze zangavond is 20.00 uur, en vanaf 19.30 uur staan de kerkdeuren voor u open. Na afloop is er collecte ter bestrijding van de onkosten De koorleden hopen op u komst om zo samen met u zingend en musicerend de geboorte van onze Heiland te gedenken. www.omniacumdeo.nl

24 december Kerst bij Ichthuskerk
Ook dit jaar is er op 24 december weer een dag vol activiteiten rondom de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Van 10:00 tot 11:30 uur is er voor de kinderen een programma in de kerk. Er wordt een verhaal verteld, waarna er nog een leuk knutselwerk gemaakt mag worden. Iedereen van de basisschool is welkom. Op het Scheldeplein staat van 10:00-13:00 uur de kraam waarbij iedereen is uitgenodigd om onder het genot van een warme chocomelk met lekkers, elkaar te ontmoeten. Vanaf 18:45 uur gaat de kerk weer open en is iedereen welkom om de inmiddels bekende lampionnenoptocht te lopen. Vertrek is om 19.00 uur. Zelf een lampion meenemen is toegestaan. Het is ook mogelijk om er één te kopen bij de kerk voor twee euro. (beperkt aantal). Rond 19.30 worden er bekende kerstliederen gezongen. Bij goed weer gebeurt dit bij de vuurtonnen. De blazers van Soli Deo Gloria zullen muzikaal begeleiden. De avond zal afgesloten worden met een warme chocomelk of een glas warme glühwein met wat lekkers.

24 december herdertjestocht
Ga je mee op zoek naar het licht? Sluit je op kerstavond, 24 december, dan om 18.30 uur aan bij de herders in de Ontmoetingskerk en ga mee op weg. De tocht vertrekt vanaf de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg en gaat via de Parallelweg, Korenbloemstraat, Groene Zoom via de van Eesterensingel en het Wilgenplein naar de Havenkerk. Tijdens de bijzondere en sfeervolle tocht ontmoet je Abraham, Ruth David en tenslotte Jozef, Maria en natuurlijk Jezus. De herdertjestocht eindigt in de Havenkerk, waar kerstliedjes worden gezongen en het kerstverhaal wordt verteld. De tocht, incl. het kerstverhaal duurt ca. 1½ uur. De toegang is uiteraard gratis en iedereen is van harte welkom.

24 december Kerstpraise Jozua
Een traditie is het ondertussen te noemen: een praiseavond op kerstavond in Evangelische gemeente Jozua Alblasserdam. Ieder jaar komen honderden mensen bij elkaar, jong en oud, om liederen te zingen over de geboorte van Jezus. Ook dit jaar is er weer een muzikale avond voor het hele gezin, voor het eerst met begeleiding van Praisy Piano’s. Praisy Piano’s is een groep zangers en muzikanten uit verschillende kerken uit de regio. Praisy Piano’s wil graag christenen samenbinden door muziek. Het bijzondere is dat iedereen op deze avond de kans heeft om een verzoeknummer op te geven. Dit kan een psalm, kerstlied, opwekkingslied of iets anders uit het christelijke repertoire zijn. Tijdens de praiseavond zal er een collecte zijn voor stichting Compassion. De slogan van deze organisatie is: “bevrijd kinderen uit armoede in Jezus naam!” Dit doen zij door kinderen uit ontwikkelingslanden te koppelen aan sponsors waardoor het kind onderwijs, voeding en medische hulp kan krijgen. Iedereen is van harte welkom op 24 december. De avond begint om 19:30 uur en wordt gehouden in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4, Alblasserdam. Voor meer informatie over Evangelische gemeente Jozua, zie ook www.jozua-ega.nl.

24 december kerstzangavond Oud-Alblas
Op 24 december wordt weer de traditionele Kerstzangavond in de Hervormde Kerk in Oud Alblas gehouden m.m.v. CZOV Eensgezindheid en CKK De Krekels. Met o.a. en aantal werken uit de Kerstcantate van Johan Bredewout “Een Nieuw Begin”, een werk dat in zijn totaal met de voorgeschreven orkestbezetting op termijn op het Eensgezindheid programma staat. Het geheel onder leiding van Wim de Penning. Orgel Christian Boogaard. Meditatie Ds. W. van Weelden. Soliste Leida Brandwijk. Aanvang 19:00 uur

24 december Kerstnachtviering in “de Klipper”
Op woensdagavond 24 december organiseert Keerpunt weer de jaarlijkse kerstnachtviering in sporthal de Klipper te Nieuw-Lekkerland. Het thema voor de viering van dit jaar is “Reden voor een Feest” De kerstnachtviering begint om 22.00 uur en de zaal gaat om 21.30 open. Dit jaar wordt er medewerking verleend door koor the Amazing Teens & Voices. De muzikale begeleiding van de samenzang wordt verleent door Koninklijke fanfare Apollo. De meditatie wordt verzorgd door ds A.A. Wisman. De toegang is gratis, na afloop van de dienst zal er een deurcollecte gehouden worden ter bestrijding van de kosten.

24 december Kerstnachtdienst
Op woensdag 24 december 2014 wordt om 22.00 uur in de Elthetokerk, Blokweerweg 22 te Alblasserdam de jaarlijkse Kerstnachtdienst gehouden. Deze dienst wordt geleid door drs. I. Scholten – de Vries uit Oud-Alblas Aan deze dienst wordt verder medewerking verleend door de Vocalgroup Charmony uit Sliedrecht. Het orgel wordt bespeeld door Cor Resseler. Op Eerste kerstdag wordt om 10.00 uur de Kerstfeest met de kinderkring gevierd. In deze dienst wordt door de kinderen end e leiding een kerstspel opgevoerd en zal er veel samenzang zijn. In beide diensten bent u van harte welkom.