Alblasserdam_gemeentehuisALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam doet mee aan 3FM Serious Request door € 5.000 te doneren en met een opdracht over duurzaamheid mee te doen aan ‘Serious Ambtenaar’. Tien professionals uit heel Nederland komen op 20 en 27 maart 2015 belangeloos werken aan deze duurzaamheids­opdracht. De gemeente stimuleert tegelijkertijd Alblasserdamse ambtenaren om zich aan te melden hun expertise belangeloos in te zetten bij andere gemeenten.

Serious Request
Serious Request vraagt elk jaar aandacht voor een stille ramp. Dit jaar gaat het om meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Ieder jaar worden heel veel acties op touw gezet om geld in te zamelen. Eén van de acties is Serious Ambtenaar. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen door enthousiaste ambtenaren hun expertise belangeloos in te laten zetten en anderzijds opdrachtgevers te vragen een adviesopdracht in te dienen en € 5.000 te doneren. Een groep professionals zal vervolgens twee dagen werken aan het oplossen van de adviesopdracht.

Duurzaamheid
“Duurzaamheid staat centraal in de opdracht die wij hebben ingediend voor Serious Ambtenaar. Met onze deelname steunen wij een goed doel. Daarnaast organiseren wij inbreng van expertise door (private) partijen en een frisse vernieuwende blik van buiten onze eigen organisatie voor ons duurzaamheidsprogramma”, aldus wethouder Kraijo. Op deze manier hoopt de gemeente een forse sprong vooruit te maken op het gebied van duurzaamheid waarbij zij initiatieven van inwoners, bedrijfsleven en organisaties ondersteunt. Dit past volledig bij het principe van de Samenlevingsagenda ‘Samen Doen’.

Bekendmaking opbrengst op 24 december
De eerste drie edities Serious Ambtenaar in 2011, 2012 en 2013 waren al erg succesvol. Op 9 december 2014 is de actie al over het eindbedrag van vorig jaar € 370.135 heen gegaan. Op 24 december wordt het totaalbedrag van de donatie 2014 bekend gemaakt in het Glazen Huis. Meer informatie over de actie is te vinden op de website www.seriousambtenaar.nl.