nieuwjaarsduik-alblasserdam3ALBLASSERDAM – In Alblasserdam worden in januari 2015 twee nieuwsjaarsduiken georganiseerd. Duik één vindt plaats op donderdag 1 januari om 15.00 uur en is bedoeld voor leden van De Wiekslag. Andere mensen mogen, op eigen risico, ook meedoen met de duik in het Lammetjeswiel. De tweede duik vindt plaats op zaterdag 3 januari. Ook in het Lammetjeswiel. De organisatie hiervan is in handen van het diaconaal jongerenproject van de Maranathagemeente uit Nieuw-Lekkerland.

Bouwen
“Aankomende zomervakantie gaan we drie weken naar Malawi om daar te bouwen aan twee ‘prayer houses’ en om kinderwerk te organiseren. Om geld te verzamelen worden veel verschillende acties georganiseerd. Één daarvan is de nieuwjaarsduik. Hiervoor willen we graag zo veel mogelijk deelnemers verzamelen,” vertelt Dany Ghantous namens de Malawigroep.

Koek en zopie
De nieuwjaarsduik voor Malawi vindt zaterdag 3 januari om 12.00 uur plaats in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Deelname kost zes euro per persoon. Dit geld wordt gebruikt voor het project in Malawi. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. Kinderen onder de zestien jaar, hebben een handtekening van hun ouders nodig. Verder is er een koek & zopie tent aanwezig waar alle deelnemers één consumptie gratis kunnen halen.

Deelname
Opgeven voor de duik is mogelijk tot en met 28 december. Dit kan door een mailtje te sturen naar nieuwjaarsduikmalawi@gmail.com of door de antwoordstrook in te leveren op bovenkruier 84 in Nieuw-Lekkerland. Deze strook is te vinden op www.diaconaaljongerenproject.nl. Tevens is daar meer informatie over het project te vinden.