IMG_0773 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Leerwerkbedrijf Smile en Stichting Voedselbank Alblasserdam hebben intrek genomen in de voormalige brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam. Vrijdag 19 december werd, in het bijzijn van wethouder Peter Verheij (vastgoed) de huurovereenkomst met de gemeente getekend. De voedselbank is nu nog gevestigd in de oude brandweergarage in de Scheepmakersstraat. Die locatie komt straks, na de verhuizing, te vervallen. Er is nog geen nieuwe bestemming voor dat pand.

Wethouder Verheij vertelde blij te zijn dat de twee maatschappelijke organisaties de voormalige brandweerkazerne een nieuwe invulling geven.

Voedselbank
Hilma van Asperen, vrijwilligerscoördinator van de Voedselbank zei ook blij te zijn met het nieuwe onderkomen. “Het is hier drie keer zo groot. We zitten nu op 45 à 50 gezinnen die een voedselpakket krijgen. Samen met 35 vrijwilligers wordt er hard gewerkt om die pakketten te maken. Er zijn plannen om in dit nieuwe pand over te gaan op een supermarktmodel. Mensen kunnen dan zelf, met een winkelwagentje langs de schappen. Ze kunnen dan zelf bijvoorbeeld kiezen of ze rijst of macaroni willen. We kijken eerst of het elders in het land werkt. Als dat zo is, gaan wij ook om. Het geeft in ieder geval de cliënt een volwaardiger gevoel.”

Smile
“En ook wij zijn heel blij met de locatie. We gaan er iets moois van maken. De wens van Smile is om uit te breiden met onze inpakwerkzaamheden. We pakken nu al voor drie partijen in. Denk dan aan doosjes vouwen en houtbewerking. Meer opdrachten zijn van harte welkom. We willen zoveel mogelijk variatie, zodat de medewerkers niet maand in, maand uit hetzelfde werk hoeven te doen,” aldus Ingrid Willems van Leerwerkbedrijf Smile.

Officieel
Naar verwachting kunnen Smile en Voedselbank het gebouw eind januari 2015 officieel in gebruik nemen. De organisaties gaan kostendekkende huur betalen.

IMG_0759 [Desktop Resolutie] IMG_0762 [Desktop Resolutie] IMG_0773 [Desktop Resolutie] IMG_0779 [Desktop Resolutie] IMG_0781 [Desktop Resolutie] IMG_0785 [Desktop Resolutie] IMG_0798 [Desktop Resolutie]