IMG_0087 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Gerard Wasser (75) en Diny Wasser-Baselmans (72) vierden afgelopen week hun vijftigjarig huwelijksjubileum. Het echtpaar werd vereerd met een bezoek van wethouder Dorien Zandvliet. In de avond kwam Bert Blase, oud-burgemeester van Alblasserdam langs om de Alblasserdammers te feliciteren met de gouden mijlpaal.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van begin 2014 had Bert Blase, toen nog burgemeester van Alblasserdam, beloofd dat hij Gerard en Diny later dat jaar zou komen feliciteren met hun vijftigjarig huwelijk. Hij wist toen nog niet dat hij in augustus het ambt van burgemeester van Vlaardingen zou gaan bekleden. Normaal gesproken zou Blase dan niet meer op bezoek komen bij hun huwelijksjubileum, maar hij wilde voor Gerard en Diny graag een uitzondering maken.

Arbeidsanalist
Het bijzondere geval was namelijk dat zowel Gerard en Diny als Bert Blase hun jeugd hebben doorgebracht in Eindhoven in de wijk Stratum. Gerard en Diny ontmoetten elkaar tijdens een feestje bij de KMG (Katholieke Meisjes Gilde) in Eindhoven. Dat was in 1958. Na enige tijd in Voorschoten te hebben gewoond, werd in 1972 Alblasserdam de nieuwe en huidige woonplaats van echtpaar Wasser. Gerard werkte in de bouw als arbeidsanalist en Diny als kleuterleidster. Ze valt nog steeds geregeld in. Echtpaar Wasser heeft twee zoons, Onno en Remco, gekregen. Inmiddels zijn er ook al drie kleinkinderen.

Badmintonclub
Gerard en Diny zijn al 36 jaar lid van de Badminton Club Alblasserdam. Hij vervulde bij de vereniging bestuursfuncties en was ook betrokken bij Alblasserdam Sport Overleg (nu Sport Belangen Alblasserdam).

IMG_0087 [Desktop Resolutie]