IMG_0120 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft in de afgelopen weken tijdelijk alle afvalbakken in het dorp verwijderd. Dit om schade door vuurwerk te voorkomen. De blauwe hondenpoepbakken vanaf 5 januari teruggeplaatst. De gele bakken worden tussen 5 en 9 januari teruggeplaatst. De oranje plasticcontainers worden op 30 december 2014 weggehaald en op 5 januari 2015 teruggeplaatst.

Verder zijn in het dorp, om vuurwerkschade te voorkomen, de brievenbussen van PostNL tot en met 2 januari versmald. Post dikker dan 7 millimeter kan bij het postkantoor in het Makado verstuurd worden.

Het is van 5 december 2014 tot en met 2 januari 2015 niet toegestaan om rouwzendingen aan te bieden in de oranje straatbrievenbus.  Post in de oranje brievenbussen wordt in de kerstperiode verwerkt met een uitgesteld servicekader, waardoor de post langer onderweg is. Bovendien riskeert de verzender vuurwerkschade aan de post. Aangeraden wordt om ook rouwkaarten te posten bij de balie van het postkantoor.

IMG_0120 [Desktop Resolutie]

20141212_173434 [Desktop Resolutie]