DSC_4878_072 [Desktop Resolutie]PAPENDRECHT – Vanaf zaterdag 13 december 11.00 uur is het nieuwe Veerwegviaduct over de A15 bij Oud-Alblas / Papendrecht open voor verkeer. Afgelopen week werd de naam ‘Witte Brug Papendrecht’ aangebracht. Met het openstellen van de Veerweg is de reconstructie van het kruispunt ten noorden van het Veerwegviaduct over de A15 bij Papendrecht gereed. Daarnaast is er met het nieuwe viaduct een hogere doorrijhoogte van 4,60 meter op de A15 gerealiseerd en is het fietspad omgelegd en verbreed.

Het nieuwe fietspad loopt aan één zijde in plaats van de huidige twee smalle fietspaden aan weerszijden van het viaduct. Indien werkzaamheden voorafgaand aan de openstelling vanwege slechte weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, kan de planning omtrent de openstelling gewijzigd worden.

Na openstelling van het viaduct vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats. Het gaat dan met name om diverse grond- en wegwerkzaamheden, het verwijderen van de fietsbrug, het herstel van de vangrail op de A15 en het ontruimen van de bouwlocatie.

Foto’s: Pieter van den Berg.

DSC_4878_072 [Desktop Resolutie] DSC_4907_074 [Desktop Resolutie] DSC_4910_076 [Desktop Resolutie] DSC_4915_078 [Desktop Resolutie]