BlokweerALBLASSERDAM – Dinsdag 9 december overhandigt kunstenaar Roel Teeuwen om 16.30 uur het door hem gemaakte kunstwerk aan Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam. Het werk staat symbool voor de gloednieuwe gezamenlijke entree van het sportcentrum. Een plek waar ontmoeten, bewegen en spelen centraal staat. Het levendige kunstwerk staat buiten op de patio tussen de twee gebouwen en brengt tegelijkertijd scheiding en verbinding teweeg.

Samen met wethouder Dorien Zandvliet (cultuur) verricht Teeuwen het moment van overdracht. Daarnaast licht kunstenaar Roel Teeuwen zijn werk toe. Ook wordt de naam van het beeld bekendgemaakt.

Het kunstwerk
Het werk bestaat uit twaalf driehoekige elementen die zachtjes bewegen op de wind. Het kunstwerk is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is circa 2.60 meter hoog. Het kunstwerk wordt opgenomen in de Kunstroute, een wandel- en fietsroute langs kunstwerken in Alblasserdam. De gemeente heeft Teeuwen gevraagd om een werk te maken voor de nieuwe entree van Blokweer. Door de herinrichting van de buitenruimte rondom het sportcentrum moest het daar aanwezige kunstwerk van Teeuwen wijken.