blokweer-alblasserdam-nieuw-zwembad-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Het nieuwe zwembad Blokweer in Alblasserdam moet volledig leeggepompt worden, omdat er schades zijn ontstaan aan onder meer de bodem van het bad. Dit houdt in dat het zogenoemde 2521-bad meerdere weken buiten bedrijf gesteld moet worden. De eerste schade ontstond tijdens het installeren van de beweegbare bodem. Toen viel een tijdelijke ondersteuning om, waardoor de vaste bodem beschadigd raakte. Er ontstond een lekkage, die door de leverancier van het bad tijdelijk is gerepareerd.

Constructiefout
Na de oplevering ontstond door een constructiefout in de beweegbare bodem, opnieuw schade aan de zwembadbodem. Daardoor ontstonden diverse lekkages. Deze zijn, na herstel van de constructiefout, eveneens tijdelijk gerepareerd.

Kolommen misvormd
Tot slot blijken de roestvaststalen kolommen in de constructie van het bad op een aantal plaatsen misvormd te zijn. Wat hiervan de oorzaak is, wordt nog onderzocht. De leverancier van het bad, de hoofdaannemer, de gemeente en de sportstichting zijn met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen.

Zomervakantie
Er wordt onderzocht of de maatregelen die getroffen moeten worden in het onlangs geopende bad, kunnen wachten tot de zomervakantie van 2015. De zomervakantie heeft de voorkeur, om zodoende de overlast bij gebruikers zoveel mogelijk te voorkomen.

Veiligheid
Volgens de leverancier van het bad is de veiligheid voor de gebruikers niet in het geding.

2521
Alblasserdam heeft als eerste gemeente in Nederland een zwembad, dat volgens het concept ‘2521 Gewoon Zwemmen’ is gebouwd. De naam 2521 Gewoon Zwemmen staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.