Captains dinnerALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam spreekt ook dit jaar weer haar waardering uit aan alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de Alblasserdamse gemeenschap. Op vrijdagavond 28 november vindt vanaf 19.00 uur het zogenoemde ‘Captains Dinner 2014’ plaats in Cultureel Centrum Landvast. Vrijwilligersorganisaties konden tot voor kort hun vrijwilligers aanmelden voor de Waarderingsprijs, de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilliger van de toekomst. Er kunnen maximaal 180 vrijwilligers deelnemen aan het Captains Dinner.

 (Jeugd)gemeenteraad bedient
Het jaarlijkse Captains Dinner heeft een vaste formule. Tijdens het diner duiken raadsleden en leden van de jeugdgemeenteraad in de rol van bedienend personeel. Zo spreken zij hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Naast de verkiezingen en de toespraken is er de muzikale omlijsting, deze keer verzorgd door duo l’atmosphère.

 

Prijzen
Iedere vrijwilligersorganisatie of organisatie die werkt met vrijwilligers mag maximaal drie mensen afvaardigen naar het Captains Dinner. Tevens kunnen zij projecten aandragen voor de waarderingsprijs van €750,-. Uit de genomineerden kiest de jury drie kandidaten die op de avond zelf een presentatie geven. De aanwezigen kiezen uiteindelijk de winnaar. De andere twee kandidaten ontvangen een troostprijs. De genomineerden voor dit jaar zijn: ZPC de Wiekslag, Gondelvaart op de Alblas en Stichting Jamaarik Alblasserdam.

 

Vrijwilligersorganisaties kunnen ook personen voordragen voor de prijs Vrijwilliger van het jaar en Vrijwilliger van de toekomst. Dit jaar zijn er 13 kandidaten voorgedragen voor Vrijwilliger van het jaar en 4 kandidaten voor Vrijwilliger van de toekomst. De jury bepaalt wie Vrijwilliger van Jaar 2014 en Vrijwilliger van de Toekomst worden. Na afloop ontvangen alle gasten van wethouder Dorien Zandvliet (welzijn) een presentje. De organisatie van het Captains Dinner is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.