Umut Cosar (Medium)ALBLASSERDAM – Nachtbus 891 doet vanaf 21 december ook Alblasserdam aan in de weekenden. Tot op heden reed de nachtbus, die ook wel ‘BOB-bus’ wordt genoemd, in de nacht van zaterdag op zondag tussen Rotterdam en Hardinxveld. De dichtstbijzijnde halte voor de Damdorpers, was die in Papendrecht. Dankzij de inspanningen van de 20-jarige VVD’er Umut Coşar komt de bus binnenkort ook langs zes haltes in Alblasserdam. “Mooi nieuws voor de Alblasserdammer die van een feestje houdt,” vertelt Umut.

Nachtbus 891 krijgt in totaal zes Alblasserdamse haltes. Dit zijn: De Helling, Dam, Plantageweg, Vinkenpolderweg, Kelvinringweg en Hoogendijk. “De nachtbus rijdt vijfmaal per zaterdagnacht vanaf Rotterdam Centraal naar Alblasserdam. De reistijd bedraagt 20 minuten. De eerste bus vertrekt om 0.50 uur, de laatste om 4.50. Daarnaast heeft nachtbus 891 een lijn B. Dit betekent dat de bus in de nacht ook náár Rotterdam rijdt.

“Deze wijziging heeft nul euro gekost voor de gemeente of provincie. Het was voor ons een voorwaarde om de belastingbetaler te besparen. Een kaartje kost zes euro,” aldus Umut, die de opdracht voor zijn studie aan de Universiteit van Leiden combineerde met een wens in zijn dorp. “Het was altijd erg vervelend wanneer je was wezen stappen in Rotterdam, dat je niet met de bus terug naar huis kon.”