IMG_9340 [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – Op het terrein van scheepsbouwer IHC in Kinderdijk is woensdagavond 19 november een grote calamiteitenoefening gehouden. Het scenario was dat er een explosie had plaatsgevonden bij een accommodatie in aanbouw. Daarbij waren dertien mensen gewond geraakt. Het ene slachtoffer hing bovenin de steigers, twee andere medewerkers lagen in de rivier en weer een ander lag gewond op de grond. Aan de deelnemende hulpverleners de taak om de slachtoffers zo snel mogelijk in veiligheid te brengen en de situatie onder controle te krijgen.

“De doelstelling van zo’n oefening is het laten zien wat IHC is en wat we hier doen en maken. De bedrijfsbrandweer en de bedrijfshulpverlening zijn voor de andere korpsen het eerste aanspreekpunt. Ook voor de bedrijfsleiding is het goed om te zien wat er over je heen komt, als we met zo’n situatie te maken zouden krijgen,” aldus brandweercommandant Gerard Zwaan van Royal IHC.

Aan de oefening deden behalve de bedrijfsbrandweer en de BHV’ers, ook de korpsen van Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht mee.

In het totaal waren er bij de ‘operatie’ 73 hulpverleners betrokken. De organisatie keek aan het eind van de avond terug op een geslaagde oefening met goede leerpunten. Er wordt naar gestreefd om een dergelijke calamiteitenoefening eens in de twee jaar te houden.

IMG_9304 [Desktop Resolutie] IMG_9306 [Desktop Resolutie] IMG_9313 [Desktop Resolutie] IMG_9322 [Desktop Resolutie] IMG_9324 [Desktop Resolutie] IMG_9327 [Desktop Resolutie] IMG_9333 [Desktop Resolutie] IMG_9340 [Desktop Resolutie] IMG_9343 [Desktop Resolutie] IMG_9368 [Desktop Resolutie] IMG_9381 [Desktop Resolutie]