Badminton reanimatieALBLASSERDAM – Twee leden van de Alblasserdamse badmintonclub BCA zijn afgelopen week door voorzitter Klaas Timmerman in het zonnetje gezet, omdat zij op donderdagavond 16 oktober in sporthal Blokweer met succes een verenigingslid hebben gereanimeerd. Het oudere verenigingslid raakte na een potje badminton spelen onwel. Na het toedienen van elektrische schokken van een defibrillator, kwam de man weer bij. Hij werd per ambulance en met eigen hartslag en ademhaling naar het ziekenhuis gebracht.

Dank
Voorzitter Timmerman van BCA was vol lof over de handelswijze van de badmintonners Anne-Pie Teeuwen en Theo de Vaal die direct ingrepen toen zij doorhadden dat het niet goed ging. “Ik wil jullie, namens het bestuur, heel hartelijk bedanken. Het redden van een leven is niet in waarde uit te drukken. Daarom willen we dat symbolisch doen met een bos bloemen en een bioscoopbon. Tevens willen we in jullie, ook alle andere leden en de beheerder bedanken die bijgedragen hebben aan een maximale hulpverlening. Denk hierbij aan het bellen van 112, het roepen van de beheerder met het AED apparaat en het de wegwijzen van de ambulances naar de juiste (nood) ingang van de sporthal,” sprak Timmerman.

Rust
Met de gereanimeerde man gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. Hij kreeg in het ziekenhuis een implanteerbare cardioverter defibrilator (ICD). Na een aantal weken rust, kan hij weer in de Alblasserdamse sportzaal worden verwacht.