OLYMPUS DIGITAL CAMERAKINDERDIJK – Rotaryclub Kinderdijk heeft afgelopen week aan het Thomashuis Streefkerk, in de personen van Ellen en Piet Breure, een bedrag overhandigd voor de aanschaf van zonwering voor het pand. Rotaryclub Kinderdijk- dat zijn burgers -vaak ondernemers- uit de regio Alblasserdam, Papendrecht, Oud Alblas en Kinderdijk. Naast de onderlinge uitwisseling, het van elkaar leren en nadenken over hun leven en de wereld, kent de club ook een onderdeel service: het dienen van de mensen/ondernemers die op hun pad komen.  De zorgondernemers van Thomashuis Streefkerk, Piet en Ellen Breure zijn zulke mensen.

Een Thomashuis is een huis voor mensen met een verstandelijk beperking. Ondernemers als Ellen en Piet zijn in principe 24/7 aanwezig. Ze hebben drie geweldige personeelsleden in dienst én iemand die schoonmaakt. Het Thomashuis heeft acht bewoners, die men een heel fijn en gelukkig leven wil bieden met alle zorg die ze nodig hebben.

De bijdrage van de Rotary wordt bestemd voor de aanschaf van zonnewering, zodat de bewoners volgend jaar in de zomer met z’n allen buiten kunnen zitten. ‘Onze bewoners zijn graag buiten’, aldus Ellen en Piet.’ In de felle zon is het te warm, heel de dag staat de zon op het huis. Het grootste deel van onze inkomsten gaat op aan de zorg voor de bewoners wat natuurlijk ook het belangrijkste is. Deze bijdrage van Rotaryclub Kinderdijk is zeer welkom om de zomerse omstandigheden te veraangenamen.’

Voorzitter Sjoerd Veerman en vice-voorzitter Robert van Dongen van de Rotaryclub Kinderdijk bieden een cheque aan.

Voorzitter Sjoerd Veerman en vice-voorzitter Robert van Dongen van de Rotaryclub Kinderdijk bieden een cheque aan.