Gerda-Vaartjes-foto_bewerktALBLASSERDAM – Gerda Vaartjes uit Alblasserdam is door de Nationale Hulpgids genomineerd voor de titel ‘Hulp van het Jaar 2014’. Tot en met 16 november kunnen mensen op haar, of één van de andere 77 genomineerden stemmen via de site www.hulpvanhetjaar.nl. De winnaar wint een welverdiende droomovernachting op een locatie naar keuze.

“In deze tijden van enorme bezuinigingen is er een positieve kijk op de thuiszorg nodig. Wij organiseren daarom de Hulp van het Jaar verkiezing, waarin stil wordt gestaan bij alle geweldige mensen die anderen écht willen helpen. Hulpen die met plezier en toewijding hun werk in de (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging doen en net dat beetje extra geven,” aldus Colinda van der Zalm van De Nationale Hulpgids.

Gerda is vanaf haar achttiende werkzaam in de zorg en heeft zodoende de nodige ervaring opgedaan. “Ik streef ernaar het wederzijds contact met creativiteit optimaal te bewerkstelligen en dan kan het zomaar gebeuren dat een herkennende glimlach mij ten deel valt… Deze momenten mocht ik al vele malen beleven. Wat is er mooier dan dat! Zeker als men mij dat vertrouwen schenkt om voor de cliënt te mogen zorgen,” schrijft Gerda op de site van Hulp van het Jaar.
Marjanne, een dochter van één van de cliënten van Gerda nomineerde de Alblasserdamse. Zij schrijft:

“Gerda is een bijzondere, warme, hartelijke, lieve vrouw. Ze heeft een lange tijd de zorg rondom mijn dementerende moeder op zich genomen. Dat deed ze niet alleen met hart en ziel, ze ondersteunde ons als zussen, ook als we het er emotioneel zwaar mee hadden. Mijn moeder is 8 jaren lang 24 uur per dag in haar eigen huis verzorgd door haar dochters en externe hulpen zoals Gerda. We hebben veel hulpen gehad, maar Gerda stak er met kop en schouders bovenuit. Zoveel geduld had ze met mijn moeder, regelde een rolstoel op het moment dat lopen moeilijk werd, gaf mijn moeder voetmassages, zong geestelijke liederen waar mijn moeder heel rustig van werd.
Toen mijn moeder op haar sterfbed lag, was Gerda er om ons als kinderen te ondersteunen en kwam ze regelmatig bij mijn moeder kijken. Toen mijn moeder overleden was, is Gerda geweest om bij mijn moeder te zijn terwijl wij naar de kerkdienst gingen waar mijn moeder opgedragen werd. Na de begrafenis bleef Gerda ons vragen hoe het met ons ging, of we met ons verdriet om konden gaan. Kortom, Gerda was niet alleen heel liefdevol voor mijn moeder, maar ook voor ons als kinderen. Een mens die haar werk met hart en ziel deed. Die vind je niet vaak.”