IMG_1088 (Medium)ALBLASSERDAM – Bij het bedrijf Vuurwerk Toppers 078 op het Nieuwland Parc in Alblasserdam is in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 november ingebroken. De inbrekers kwamen via een gat in de muur binnen. Eenmaal binnen bleek de vuurwerkopslag van het bedrijf nog leeg te zijn. “De vuurwerkvoorraad komt pas aan het einde van het jaar binnen. Er lag enkel wat los vuurwerk in de schappen. Dat stelde eigenlijk niets voor. De inbrekers hebben dus met lege handen gestaan, ” vertelt eigenaar Berry Hansma van Vuurwerk Toppers 078.

Volgens Hansma is er bij de inbraak voor minstens 30.000 euro aan schade aangericht. Hansma: “We zijn in gesprek met de verzekering en hopen dat de schade snel hersteld kan worden. Op vrijdag 19 december 20:00 uur is onze vuurwerkshow en eind december start de verkoop van het consumenten vuurwerk.”

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraak te maken kan hebben. Die mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Berry Hansma.

IMG_1088 (Medium)

IMG_1089 (Medium) IMG_1090 (Medium) IMG_1091 (Medium)