DSC_7742 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Zondagavond 2 november 2014 zijn de ovens bij staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam weer opgestart nadat de productie, als gevolg van het faillissement op 17 oktober, werd stilgelegd. Afgelopen nacht is de eerste charge succesvol uit productie gekomen. Binnen een tijdsbestek van één week heeft de nieuwe eigenaar van het bedrijf, Andus Group uit Vianen, een kleine 200 medewerkers van het oude Nedstaal in dienst genomen, hebben gesprekken met diverse klanten en leveranciers plaatsgevonden en is alles in gereedheid gebracht voor een succesvolle productie ‘herstart’. De directie die tot aan het faillissement de leiding had, is ontslagen en moet op zoek naar een nieuwe baan.

Vanaf heden draaien de staalfabriek en de walserij weer op volle toeren. Het directieteam van het ‘oude’ Nedstaal is niet betrokken bij de doorstart. Vooralsnog wordt vanuit Andus Group door de heer Wiebe van den Elshout de directie gevoerd bij Nedstaal. Wel zal op korte termijn gezocht worden naar een nieuw directieteam, dat de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich gaat nemen.

Hoe het bedrijf over de asbestplannen van Nedstaal denkt, is nog niet bekend. Daarover volgt mogelijk later deze week een bericht op deze website.

DSC_7742 [Desktop Resolutie]

DSC_7409 [Desktop Resolutie] DSC_7629 [Desktop Resolutie]