voortgezet-onderwijs-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Donderdag 6 november is er een voorlichtingsavond voor ouders en verzorgers over het voortgezet onderwijs. De avond start om 19.30 uur en vindt plaats bij MAAT aan het Nieuwland Parc 502 in Alblasserdam. De gemeente Alblasserdam en de basisscholen uit het dorp hebben deze avond georganiseerd om ouders/verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs. De avond is uitsluitend bedoeld voor ouders/verzorgers. Aan de hand van de informatie van deze avond kunnen zij samen met hun kinderen bepalen welke open dagen zij de komende maanden willen bezoeken.

Programma
Na de opening van de avond door wethouder Arjan Kraijo (onderwijs) krijgt u informatie over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. Aansluitend kunt u tot 21.00 uur informatiestands bezoeken waar de verschillende scholen uit de regio zich presenteren. Hier kunt u kennismaken met docenten, vragen stellen en brochures bekijken. De aanwezige scholen variëren in identiteit en niveau.

Techniek in het onderwijs
Deze voorlichtingavond vindt plaats bij een technisch bedrijf: MAAT. “Dat we deze avond op locatie houden past bij de focus op techniek in het onderwijs in het Arbeidsmarktprogramma Drechtsteden. Daarnaast sluit het aan op de wens van de gemeente om de eigen technische ambachtelijke bedrijven meer in beeld te brengen. We zijn dus erg blij dat MAAT hiervoor zijn deuren openstelt!”, aldus wethouder Kraijo. MAAT is een allround logistieke dienstverlener met vijf vestigingen. Zij verzorgen exceptioneel transport, contractvervoer, dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfsauto’s, warehousing en een concept voor truckparking.

Deel dit bericht via...