IMG_9007 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het vernieuwde en uitgebreide pand van banketbakker Prins aan het Scheldeplein in Alblasserdam, is woensdagavond 29 oktober feestelijk geopend. In de afgelopen maanden werd de ruimte, waar groenteboer Van der Rhee gevestigd zat, verbouwd en bij het naastgelegen pand van Prins getrokken. De eer was woensdag aan wethouder Peter Verheij om de vernieuwde winkel feestelijk te openen. Hij deed dit met het slaan van een fles met confetti op een gebaksdoos boven de zaak. Met de sleutel die uit de fles viel, werd de bakkerswinkel officieel geopend.

“Ik was al jaren op zoek naar meer ruimte, maar wilde wel graag de bakkerij en de winkel bij elkaar houden. Deze uitbreiding biedt voor ons veel kansen,” vertelt bakker Edwin Prins. Hij vervolgt: “Het winkeloppervlak is niet uitgebreid, maar de productie van de bakkerij wel. Aan de voorkant zit glas, zodat mensen kunnen zien wat voor moois we hier maken. Dat past bij deze tijd. Aan het einde van het jaar komt er een loketfunctie bij voor de oliebollenverkoop. Verder hebben we meer koelcapaciteit, een aparte ruimte voor gebak en chocola en een kantine. Ik wil iedereen bedanken die hier aan heeft meegewerkt.”

Zaterdag 28 juni 2014 was de laatste dag dat groenteboer Van der Rhee in Alblasserdam geopend was. Met de sluiting kwam er na dertig jaar een einde aan de groentezaak op het Scheldeplein. Eigenaar Bert van der Rhee is aan de slag gegaan als keurmeester bij een groente -en fruitbedrijf in Barendrecht en vader Hans van der Rhee (73) is met pensioen.

IMG_8970 [Desktop Resolutie] IMG_8973 [Desktop Resolutie] IMG_8991 [Desktop Resolutie] IMG_9007 [Desktop Resolutie] IMG_9011 [Desktop Resolutie] IMG_9017 [Desktop Resolutie] IMG_9020 [Desktop Resolutie]