SAM_3931 (Medium)KINDERDIJK – Kinderdijk is in het volgende seizoen direct bereikbaar met de Waterbus. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) heeft opdracht gegeven aan het Alblasserdamse bedrijf Miron BV voor de bouw van een nieuw ponton dat bedoeld is voor deze snelle waterverbinding. De opdracht betreft het bouwen en plaatsen van dit ponton en een nieuwe aanlegplaats voor riviercruiseschepen. Directeuren Cees van der Vlist van SWEK en Marco Zijlmans (Miron BV) zijn blij met het feit dat de opdracht is verstrekt.

Het Werelderfgoed is al bereikbaar voor passagiers van de snelle waterbus. Nu moet men nog overstappen op het Driehoeksveer in Ridderkerk. Het aantal bezoekers aan Kinderdijk via deze verbinding is ook dit jaar fors toegenomen. De nieuwe halte wordt onderdeel van een nieuwe lijn. Een directe verbinding tussen Rotterdam, Kinderdijk en Dordrecht.

Het bedrijf met de beste aanbieding heeft de opdracht gekregen. Miron BV bouwt het ponton volgende de specificaties en wensen van Waterbus. Zo wordt een volwaardige halte voor hoogwaardig vervoer over water geplaatst. Miron zal de klus voor het begin van het seizoen 2015 afgerond moeten hebben. Dan liggen er dus drie steigers in Kinderdijk. Twee voor riviercruiseschepen en één als halte voor de waterbus.

Het project wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid Holland. Mede financiers zijn de gemeente Molenwaard, de Waterbus, de gemeente Alblasserdam en de SWEK.

Foto: Cees van der Vlis (rechts) en Marco Zijlmans zijn blij met de verstrekte opdracht. (foto Swek)

Foto: Cees van der Vlis (rechts) en Marco Zijlmans zijn blij met de verstrekte opdracht. (foto Swek)