IMG_3787 [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – Ergens onderaan de dijk, langs de Molenstraat in Kinderdijk, staat een klein gebouwtje. Op het hout zijn bordjes gespijkerd met teksten als ‘onbewoonbaar verklaarde woning’ en ‘levensgevaar 3300 volt’. In het schuurtje, met uitzicht op het werelderfgoed, geeft muziekdocent Hans van der Ent iedere woensdagmiddag les aan groepjes kinderen. “Ik leer de kinderen gitaarspelen, maar dan op leukst mogelijke manieren. Met als uitgangspunt de expressie van het kind,” vertelt Hans.

Vaardigheden
De Kinderdijker vervolgt: “Tijdens de lessen ontwikkelen de kinderen muzikale, maar ook sociale vaardigheden. Samen spelen, betekent: naar elkaar leren luisteren.”

Voorspeelavond
Ieder jaar tonen de jonge muzikanten hun vorderingen tijdens een ‘voorspeelavond’. Dit jaar kunnen belangstellenden op 15 november 2014 vanaf 18.30 uur in partycentrum De Klok in Kinderdijk de resultaten komen beluisteren.

Adembenemend
De avond wordt geopend door de jongste pupillen. Hans: “Daarna maken de gevorderden het publiek warm voor de singer / songwriters die vanuit een eigen geschreven repertoire adembenemend mooie liedjes laten horen.”

Gratis
Iedereen is 15 november van harte welkom. De entree is gratis.

 

IMG_3760 [Desktop Resolutie] IMG_3765 [Desktop Resolutie] IMG_3774 [Desktop Resolutie] IMG_3785 [Desktop Resolutie] IMG_3787 [Desktop Resolutie] IMG_3805 [Desktop Resolutie] IMG_3816 [Desktop Resolutie] IMG_3818 [Desktop Resolutie] IMG_3826 [Desktop Resolutie]