IdaALBLASSERDAM – De Ontmoetingskerk en de Havenkerk in Alblasserdam organiseren dit seizoen drie filmavonden in samenwerking met Cultureel Centrum Landvast. Tijdens de bijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Op woensdag 29 oktober wordt de film ‘Ida’ gedraaid. Ida is een ontroerend en intiem drama dat zich in 1962 in Polen afspeelt. De film is van de veel bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski.

De film begint om 20.30 uur. Na een korte pauze na afloop van de film bestaat de mogelijkheid om onder leiding van dominee Hans van Walsum nog even door te praten over de film. Rond 22.15 uur is de avond afgelopen. Kaarten zijn te reserveren bij Landvast (aan de kassa, telefonisch via 6912923, via de website www.landvast.nl) Op woensdagavond is de toegangsprijs € 6 (ipv € 8)

Meer info (o.a. een trailer van de film) op www.ontmoetingskerkalblasserdam.nl

Polen 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft, Wanda, de zus van haar moeder. Voordat ze haar geloften kan afleggen, begint ze samen met Wanda een zoektocht naar haar verleden. Anna komt er achter dat ze van Joodse afkomst is en dat haar echte naam Ida luidt. Ze wordt geconfronteerd met de grimmige waarheid over haar familie en hun ontberingen tijdens de nazi-bezetting van Polen. Ida staat voor een moeilijke beslissing: teruggaan naar het klooster of een nieuwe weg inslaan?