IMG_3932 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – De bouw van het nieuwe winkelcentrum bij het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland is woensdagmiddag 15 oktober 2014 letterlijk knallend van start gegaan. Rond 15.30 uur verzamelden tientallen mensen zich rondom de bouwlocatie. Zij zagen toe hoe wethouder Piet Vat de eerste officiële heipaal machinaal de grond in sloeg. Op de paal stond met grote rode letters: “He, he, eindelijk mag ik er in.” Er werd namelijk ruim tien jaar lang gepraat en vergaderd over de vernieuwing van het winkelcentrum. Na het slaan van de paal werd er knalvuurwerk afgestoken.

Eerst worden op twee locaties winkels gebouwd. Daarna wordt de rij winkels vanaf Van der Grijn gesloopt. Verder wordt supermarkt Plus uitgebreid. Op het middenplein dat ontstaan, kan markt gehouden worden. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw en renovatie van het Lekkerlandse winkelhart, voor eind 2015 volledig is afgerond.

IMG_3845 [Desktop Resolutie] IMG_3857 [Desktop Resolutie] IMG_3860 [Desktop Resolutie] IMG_3873 [Desktop Resolutie] IMG_3896 [Desktop Resolutie] IMG_3904 [Desktop Resolutie] IMG_3906 [Desktop Resolutie] IMG_3920 [Desktop Resolutie] IMG_3932 [Desktop Resolutie] IMG_3937 [Desktop Resolutie]