Piet Boon AlblasserdamALBLASSERDAM – Oorlogsveteraan Piet Boon uit Alblasserdam is vorige week zondag op 88-jarige leeftijd overleden. De Alblasserdammer was een van de meer dan 100.000 dienstplichtige jongemannen die in de periode 1946-1949, na een korte militaire opleiding, werden ingescheept. De mannen vertrokken naar het toenmalige Nederlandsch-Indië om deel te nemen aan de politionele acties.

Boon, een bekend gezicht bij onder meer de jaarlijkse dodenherdenking in het Damdorp, was onderscheiden met het ‘Draaginsigne Gewonden’. Daarnaast was hij drager van het ereteken voor Orde en Vrede met gesp ‘1947’, ‘1948’en ‘1949’.

De heer Boon is afgelopen zaterdag bijgezet in het familiegraf op de algemene begraafplaats aan de Kerkstraat in Alblasserdam.

Enkele weken voor zijn overlijden, blikte Piet Boon terug op zijn leven. Hij deed dit in het kwartaalblad van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Het interview, dat hier te zien is, werd opgetekend door Ria Scholten uit Nieuw-Lekkerland.

Piet Boon Alblasserdam

IMG_2145-Medium

HVWA oktober 2014-LR-9