Grote Kerk Cortgene pkn alblasserdamALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam bestaat dit jaar 120 jaar en geeft daarom op zaterdagavond 25 oktober een jubileumconcert in Landvast. Tijdens dit concert, dat de naam ‘120% Excelsior’ heeft gekregen, wordt ook medewerking verleend door YV Dance. En uiteraard treden alle vier de orkesten van Excelsior op. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om dit jubileum mee te komen vieren.

Op zaterdagavond 1 november is er een uniek Luther Concert in de Grote Kerk in Alblasserdam. Aanvang: 20.00 uur. Op deze avond staan de liederen van Luther centraal. Aan deze avond verlenen de Reformatorische Oratorium Vereniging Cantate Domino uit Alblasserdam o.l.v. Piet den Uil  en het Symfonisch Ensemble Negienot o.l.v. Reinier Korver hun medewerking. De samenzang van twee liederen van Luther en psalm 46 wordt begeleid door Adriaan Arkeraats, hoofdorganist van de Grote Kerk. Paulus Jan Kieviet zal enkele woorden spreken waarin hij het verband legt tussen de reformatie en het Bijbelvertaalwerk. De toegang is gratis, de collecte is bestemd voor het Bijbelvertaalwerk van Paulus Jan en Antje. Zij wonen nu samen met hun kinderen in Alblasserdam, maar werken nu vanuit hier aan diverse Bijbelvertalingen. Allen hartelijk welkom.

IMGP4211-1 (Medium)