Bzqe9EKIgAAfZvm.jpg large [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Zwembad Blokweer in Alblasserdam is zaterdag 11 oktober 2014 officieel geopend door Pieter van den Hoogenband. De zwemkampioen gaf het startschot van de finale schoolzwemkampioenschappen die zwemvereniging Wiekslag organiseerde voor alle basisscholen in Alblasserdam. Daan Kouwenhoven en Wendy ten Wolden wonnen de openingswedstrijd.

Tussen 15 en 17 uur waren alle inwoners en andere belangstellenden welkom in het sportcentrum. Daar kregen zij een rondleiding door het nieuwe zwembad. Verder was er een verenigingsmarkt in sporthal. Kinderen konden spelen op een springkussen.

Trots
Wethouder Arjan Kraijo (sport) is trots dat Alblasserdam door middel van een 2521-zwembad een zwemvoorziening in de gemeente kan behouden. “Het was jaren onzeker of wij vervanging voor het oude zwembad konden financieren. Tot onze eigen verenigingen dit nieuwe concept aandroegen. En nu zijn we zo ver dat we het nieuwe bad kunnen openen! De gemeente heeft het zwembad laten bouwen; de exploitatie is geheel in handen van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA). Een belangrijke succesfactor is de inzet van een groot aantal vrijwilligers waardoor de beheerkosten voor de stichting een stuk lager liggen.”

2521 Gewoon Zwemmen
De opening van dit zwembad is ook een mijlpaal voor de KNZB, die initiatiefnemer is van het 2521-concept. Dit concept is een antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen en het tekort aan geschikt zwembadwater. In de naam ‘2521 Gewoon Zwemmen’ staat 2521 voor de afmetingen van het bad: 25 meter lang bij 21 meter breed. Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Spieren voor Spieren
De opening werd gekoppeld aan het goede doel ‘Spieren voor Spieren’. Pieter van den Hoogenband is hoofdambassadeur van deze stichting, die zich inzet voor onderzoek naar een betere behandeling van spierziekten bij kinderen en een verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Pieter: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk spieren zijn om goed te kunnen sporten. Helaas is dit voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en overlijden vaak vroegtijdig. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen.”

2521 euro
Wethouder Arjan Kraijo overhandigde namens gemeente Alblasserdam een cheque van 2521 euro. Voor dit bedrag werd gekozen, omdat het bad de naam ‘2521-bad’ heeft, vanwege de afmetingen.

Feestorkest De Vrolijke Noot, onderdeel van muziekvereniging Soli Deo Gloria zorgde voor een muzikaal welkom.

Foto’s: Soli Deo Gloria, Astrid de Jong, Blokweer, Dorien Zandvliet, Gemeente Alblasserdam, Jaco Brand, Louisa Broens, Michael Haveman, Orhan Yilmaz en Peter Verheij.

rJSdDnQF

Bzqe9EKIgAAfZvm.jpg large [Desktop Resolutie]

2014-10-11 11.28.54 [Desktop Resolutie] Astrid de Jong [Desktop Resolutie] Astrid de jong1 [Desktop Resolutie] Blokweer [Desktop Resolutie] Blokweer1 [Desktop Resolutie] Blokweer2 [Desktop Resolutie] Blokweer3 [Desktop Resolutie] Blokweer4 [Desktop Resolutie] Bzqd5GzIcAA-fZ8.jpg large [Desktop Resolutie] Dorien Zandvliet [Desktop Resolutie] Gemeente Alblasserdam [Desktop Resolutie] Jaco Brand [Desktop Resolutie] KNZB [Desktop Resolutie] Louisa Broens [Desktop Resolutie] Louisa Broens1 [Desktop Resolutie] Michael haveman [Desktop Resolutie] Orhan Yilmaz [Desktop Resolutie] Peter Verheij [Desktop Resolutie]