Kleyburgplein Nieuw-Lekkerland [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – Wethouder Piet Vat slaat woensdag 15 oktober 2014 om 15.30 uur bij het Kleyburgplein de eerste paal voor het nieuwe winkelhart van Nieuw-Lekkerland. In het afgelopen voorjaar werd het plan gepresenteerd. De gemeenteraad stelde na jaren van discussie geld beschikbaar. Er zal nieuwbouw en renovatie van het winkelcentrum plaatsvinden.

Na de officiële handeling op 15 oktober is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen bij de voormalige brandweergarage. De organisatie verzoekt bezoekers om geen auto’s te parkeren bij het winkelcentrum. “Door de bouwactiviteiten is het aantal parkeerplaatsen sowieso al te weinig.”

Bij het project zijn de ondernemers Bouwbedrijf Damsteegt, Verhaar Bouw, Brand BBA, Korevaar Aannemerij, Contech, Hol en Van Rijnsbergen betrokken. Het nieuwe winkelcentrum is naar verwachting eind 2015 gereed en zal bestaan uit een middenplein, waar een markt gehouden kan worden, met daaromheen winkels. De Plus Supermarkt wordt fors uitgebreid en diverse ondernemers verhuizen naar nieuwe winkelpanden.