vlnr_Harry_Kemp_Lykele_Bokhorst_Ariejan_Boon_Ben_BochanenALBLASSERDAM – Het lukte de mannen van Back to Vinyl al 24 keer een leuk feest te organiseren en dus hebben ze er alle vertrouwen erin dat dit de 25e keer ook gaat lukken. Op zaterdag 1 november aanstaande gaat het dak er weer af in Landvast te Alblasserdam voor een nieuwe feestavond Back to Vinyl.

Nog steeds kijken de sfeermakers Ben Bochanen, Harry Kemp, Lykele Bokhorst en Ariejan Boon met verwondering naar de opkomst van het feest Back to Vinyl. Wat medio jaren 90 begon als een grapje, groeide vanaf 2008 uit tot grote feesten die door meer dan 800 mensen werden bezocht. Inmiddels worden die grote aantallen niet meer gehaald, maar dat vinden de heren geen probleem. “De sfeer vinden wij het allerbelangrijkst. Het feest wordt gehouden in de bovenverdieping van Landvast, waar we het publiek in twee ruimtes naast elkaar verschillende smaken muziek kunnen aanbieden. Dat doen we nu al een aantal jaren en dat slaat geweldig aan,” geeft Ariejan Boon aan.

Als grapje begonnen
En dat dit aanslaat mag wel blijken uit het feit dat de laatste twee feesten uitverkocht waren. “Ja, wie had dat kunnen denken. Ooit gingen we als grapje oude plaatjes draaien in De Wipmolen. Als men toen had gezegd dat we daar ooit honderden mensen een plezier mee zouden doen, hadden we die voor gek verklaard,” lacht Ariejan.

Jaren 60, 70, 80
De muziek die gedraaid wordt, komt uitsluitend van vinyl uit de jaren 60, 70 en 80. Het publiek kan op die avond verzoekjes doen. “Hopelijk hebben we die muziek bij ons, want we kunnen niet alles meeslepen. Sommigen hebben tevoren thuis al een lijst met muziek gemaakt die ze willen horen. Prachtig toch!”, zegt Boon. Hij geeft verder aan dat ze nog best singles uit de jaren 80 kunnen gebruiken. “Wie ze over heeft, mag ze meenemen naar het feest. Wij zijn er gelukkig mee.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop loopt inmiddels al voorspoedig. Gezien de vorige uitverkochte edities is het raadzaam tijdig te zorgen voor een kaartje. Deze zijn voor 10 euro te koop bij Landvast, Haven 4, 078-6912923 en kapsalon ’t Hoekje, Scheldeplein 1b, 078-6912270, beide te Alblasserdam. Op 1 november a.s. gaan de deuren open om 21:00 uur; het feest in de bovenverdieping van Landvast begint om 21:30 uur.