IMG_3478 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De klasgenootjes Thirza de Vries (10) en Julia Stortenbeker (10) uit groep 7 van basisschool de Schalm in Alblasserdam, organiseerden vrijdag 10 oktober op het schoolplein en in de school een spelletjesmiddag. De middag leverde ruim honderd euro op. Dit bedrag is bestemd voor de kinderafdeling van het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Tegelijkertijd met de spelletjesmiddag, werd er ook, in het kader van de afsluiting van de Boekenweek, een boekenmarkt gehouden.

Er werden oude boeken verkocht, zodat daar weer nieuwe van gekocht kunnen worden. De verkoop van die boeken leverde bijna honderd euro op.

Het organiseren van de markt was voor Thirza en Julia een tijdrovende klus. “We zijn er een paar maanden mee bezig geweest. Het was een opdracht in de Pittige Plus Klas,” vertelde Thirza. Julia vervolgde: “We hebben voor het Maasstadziekenhuis gekozen, omdat ik daar geopereerd ben aan mijn amandelen en mijn vader in dat ziekenhuis werkt.”

Kinderen konden blikgooien, spijkerpoepen, zaklopen en meedoen aan een speurtocht door school.

De school laat via Twitter weten zeer tevreden te zijn met de opbrengst en het verloop van de dag.

IMG_3478 [Desktop Resolutie]

IMG_3480 [Desktop Resolutie] IMG_3489 [Desktop Resolutie] IMG_3495 [Desktop Resolutie] IMG_3510 [Desktop Resolutie] IMG_3525 [Desktop Resolutie] IMG_3527 [Desktop Resolutie] IMG_3529 [Desktop Resolutie] IMG_3554 [Desktop Resolutie] IMG_3556 [Desktop Resolutie] IMG_3570 [Desktop Resolutie] IMG_3575 [Desktop Resolutie] IMG_3578 [Desktop Resolutie]