Vliegtuig oefening brandweer nieuw-lekkerland 2NIEUW-LEKKERLAND – Met een parachutist in de boom, een gewonde fietser, een copiloot in het water en een vliegtuig tussen een paar bomen langs de Elzenweg in Nieuw-Lekkerland, waren belangstellenden zaterdag 11 oktober 2014 getuigen van een spectaculaire brandweeroefening. Zes korpsen uit de West-Alblasserwaard deden mee aan de wedstrijd ’technische hulpverlening’, waarbij het zaak was om de ‘slachtoffers’ zo snel, maar ook zo veilig mogelijk te redden.

Het korps van Sliedrecht deed het volgens de jury het best en won de eerste prijs. De tweede prijs ging naar brandweer Ameide. Bleskensgraaf werd derde en Alblasserdam vierde. Brandweer Papendrecht en IHC Merwede werden respectievelijk vijfde en zesde. De bijbehorende prijzen werden in de kazerne van brandweer Nieuw-Lekkerland, die de wedstrijd organiseerde, uitgereikt door burgemeester Dirk van der Borg.

De brandweerkorpsen van Sliedrecht en Ameide hebben zich, met het behalen van plaats één en twee, geplaatst voor de regionale wedstrijden, die begin volgend jaar plaatsvinden.

Foto’s: Willem de Wolf. Klik hier voor meer foto’s.

Vliegtuig oefening brandweer nieuw-lekkerland 2

Vliegtuig oefening brandweer nieuw-lekkerland