Alcoholcontrole-politie-Helling-ALblasserdam-5ALBLASSERDAM – Een 45-jarige Papendrechter moet 800 euro boete betalen en krijgt een rijontzegging van acht maanden, waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dat oordeelde de politierechter in Dordrecht deze week. De man werd op 23 juli 2014, tijdens een grote alcoholcontrole op de Helling in Alblasserdam, betrapt op drankrijden. Een blaastest wees uit dat de man 850 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is bijna vier keer zoveel als de 220 microgram die is toegestaan.

Bij de politie verklaarde de man dat hij zes flesjes bier op had. “Dat moeten er veel meer zijn geweest. Of het waren megaflessen,” stelde de officier van justitie tijdens de rechtszitting.

De officier eiste dat de man een geldboete zou krijgen van 800 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van acht maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Zij hield in haar eis rekening met het feit dat de man inmiddels al contact heeft met het CBR. “Normaal is de geldboete 1300 euro,” vertelde de openbaar aanklager.

De rechter vond de eis ‘schappelijk’ en veroordeelde de man, die zelf niet op de rechtszitting verscheen, tot de straf die het Openbaar Ministerie had geëist.