Brandweerwedstrijd hulpverleningNIEUW-LEKKERLAND – Brandweer Nieuw-Lekkerland organiseert zaterdag 11 oktober 2014 een wedstrijd ‘technische hulpverlening’. Aan de wedstrijd doen in het totaal zes korpsen uit de omgeving mee. “De wedstrijdploegen zullen geconfronteerd worden met een niet alledaags gebeuren, dat anderzijds toch ook weer niet denkbeeldig is. Daarbij zal er niet alleen een beroep gedaan worden op het vakmanschap, maar ook op het vermogen om te schakelen,” zo is te lezen in het programmaboekje.

De wedstrijd is ook toegankelijk voor belangstellenden. Zij kunnen zich zaterdag bij de kazerne aan de Planetenlaan melden en krijgen daar de exacte wedstrijdlocatie.

Het korps van Papendrecht bijt om 08.30 uur het spits af. Daarna zijn Ameide (9.30 uur), IHC Merwede (10.30 uur) en Sliedrecht (11.30 uur) aan de beurt. Na de middagpauze start om 13.15 uur het korps uit Bleskensgraaf, gevolgd door Alblasserdam (14.15 uur).

De prijzen zullen om 16.00 uur worden uitgereikt door de burgemeester Van der Borg van de gemeente Molenwaard. Locatie van de uitreiking is de brandweerkazerne in Nieuw-Lekkerland.

De korpsen die eerste en tweede worden, gaan door naar de regionale kampioenschappen.