Uitreiking Ida Zilverschoonprijs, Karin SteehouwerALBLASSERDAM – Karin Steehouwer, de vrijwilligster die op 29 juli 2014 kon verhinderen dat een man bij de kinderboerderij in Alblasserdam een geit slachtte, heeft dinsdagmiddag 7 oktober de jaarprijs (ter waarde van duizend euro) van de Stichting Ida Zilverschoon ontvangen. Deze stichting onderscheidt jaarlijks een persoon die zich positief heeft onderscheiden op het gebied van bescherming van dieren en / of het voorkomen en bestrijden van dierenmishandeling.

Karin Steehouwer wist geit ‘Babetje’ op dinsdagavond 29 juli te redden door tussen een man met een mes en de geit in te gaan staan. De vrijwilligster raakte daarbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis. De nog onbekende man kreeg een klap op zijn neus. Hij vluchtte. Zijn motieven zijn nog steeds onbekend.

De prijs werd aan Karin overhandigd door Henk Lommers. Dit gebeurde bij kinderboerderij De Plantage aan de H. J. de Haanstraat in Alblasserdam.

Foto’s: Richard van Hoek (eerste twee foto’s) en Renee Kranendonk.

Uitreiking Ida Zilverschoonprijs, Karin Steehouwer

Uitreiking Ida Zilverschoonprijs, Karin Steehouwer

foto 1 (Medium) foto 3 (Medium) foto 4 (Medium) Kranendonk (Medium)

10624982_747765571956437_4376485581996010756_n