controle alcohol politie alblasserdamALBLASSERDAM – Een 43-jarige man uit Polen is dinsdag 7 oktober 2014 door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot een geldboete van 750 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van negen maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De man reed op zondagochtend 20 juli 2014 rond 08.30 uur stomdronken door Alblasserdam. Politieagenten zagen de man rijden en zetten hem langs de kant, omdat zijn rijgedrag opviel. Een blaastest wees uit dat M. K. met ruim vier keer te veel alcohol in zijn bloed achter het stuur zat.

Idioot
“Ik had al zeven jaar geen alcohol op. Die dag zei een vriend waarbij ik op bezoek was: ‘Drink meer, drink meer.’ Het was een feestje. Waarom ik daarna nog in de auto stapte, weet ik niet. Ik ben een idioot,” vertelde de Poolse man, die door een tolk werd vertaald.

Dubbele kosten
Het rijbewijs van de man werd afgepakt en tot heden wordt de veertiger iedere dag door zijn vrouw naar zijn werk gebracht. “Daardoor heb ik dubbele kosten,” klaagde K.

Boete
De officier van justitie vond dat de man moest boeten voor zijn gedrag. “U hebt die nacht en ochtend gedronken en niet zo’n beetje ook. Met zulke hoeveelheden alchohol worden de meest essentiële vaardigheden lamgelegd. Ik wil dat u een boete krijgt van 750 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van negen maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Normaal bedraagt de boete 1500 euro, maar omdat u niet eerder in aanraking bent geweest met justitie, matig ik die boete,” sprak de officier.

Uitspraak
De rechter ging met die eis mee en legde de door het OM geëiste straf op. De drankrijder stemde direct met zijn vonnis in. “Ik ben stom geweest en wil mijn excuses aanbieden. Dit zal niet meer voor komen,” beloofde K.

Deel dit bericht via...