227 Vrijwilligers Rivas in het zonnetje gezet [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Ruim veertig vrijwilligers van verpleeghuis De Alblashof en de thuiszorg in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht van Rivas zijn zaterdag 4 oktober in het zonnetje gezet. Op deze manier werden zij extra bedankt voor hun inzet voor de cliënten van Rivas. In Garderen stond koffie met gebak voor hen klaar en konden zandsculpturen worden bekeken. In Ter Schuur kregen de vrijwilligers een lekkere lunch en werd een bezoek gebracht aan het Ambachtenmuseum. Deze dag was extra feestelijk omdat vrijwilliger Joop Littel jarig was.

Onmisbaar
‘Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in de zorg’, zegt Janet Voorberg, vrijwilligerscoördinator bij Rivas. ‘Zij bezoeken bijvoorbeeld thuiszorgcliënten om samen een kopje koffie te drinken of een spel te spelen. Dit kan ook de mantelzorger even ontlasten.’ Voor de bewoners van De Alblashof en Het Anker staan de vrijwilligers ook altijd klaar. ‘Er worden activiteiten georganiseerd voor de bewoners of ze maken kleine uitstapjes. Allemaal even belangrijk en daarom is het goed hen in het zonnetje te zetten en te danken voor hun inzet. En dat is met deze dag goed gelukt, want met elkaar hebben we een leuke dag gehad.’

Meer informatie
Ook vrijwilliger worden? Voor meer informatie hierover en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

227 Vrijwilligers Rivas in het zonnetje gezet [Desktop Resolutie]