SAM_0280 onbew [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Op zaterdag 4 oktober 2014 heeft Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam tijdens een informeel samenzijn in Landvast stilgestaan bij het vertrek van twee docenten die jarenlang verbonden zijn geweest aan de vereniging. “De vereniging is de docenten; Simone Bommeljé en Henk den Uyl zeer erkentelijk voor de vele werkzaamheden die zij voor de vereniging gedaan hebben,” zo laat David van Kwawegen, voorzitter SDG Alblasserdam weten.

De beide docenten werden getrakteerd op muzikale optredens van opleidingsorkest Solide, Soli Klassiek en individuele leerlingen. Voorzitter David van Kwawegen sprak de beide docenten toe en memoreerde aan de goede momenten die Soli Deo Gloria Met Henk den Uyl en Simone Bommeljé beleefd heeft.

Simone Bommeljé
In 1999 begon Simone haar werkzaamheden als saxofoon docent bij Soli. Simone heeft zich in die jaren zeer verdienstelijk gemaakt binnen de muziekopleiding van de vereniging. Tientallen leerlingen hebben met veel plezier lessen gevolgd bij Simone, waarbij zij garant stond voor maatwerk en flexibiliteit. De vereniging is Simone zeer erkentelijk voor alles wat ze voor de vereniging betekent heeft. Haar bijdrage aan het goede lesklimaat bij Soli heeft er mede voor gezorgd dat er een goede basis gelegd is voor de toekomst en dat er een enthousiaste groep leerlingen in opleiding is om de fijne kneepjes van het bespelen van de saxofoon onder de knie te krijgen.

Henk den Uyl
Maarliefst 29 jaar geleden begon Henk zijn werkzaamheden bij Soli als docent “klein koper”.
De deskundige en integere docent kenmerkt zich door zijn ontspannen manier van lesgeven.
Henk weet hierdoor een vertrouwd en inspirerend lesklimaat te creëren waarbij hij het beste bij zijn leerlingen naar boven kan brengen. Veel mensen kennen Henk ook als inspirator van de Alblasserdamse Play-inn waar Henk zich jarenlang intensief voor ingezet heeft. Henk is er trots op dat hij in zijn loopbaan bij Soli 4 leerlingen heeft mogen begeleiden bij het behalen van hun D- examen wat algemeen geldt als het hoogst haalbare voor amateurmusici.

Dirigent
Ruim 10 jaar geleden nam den Uyl het dirigeerstokje van opleidingsorkest Solide over. Henk heeft in zijn jaren als dirigent alles in het werk gesteld om de leerlingen de nodige vaardigheden bij te brengen die komen kijken bij het samenspelen in een orkest. Op zijn geheel eigen wijze begeleide Henk het orkest op een inspirerende manier. De “Solide” basis die het orkest heeft is een prima vertrekpunt voor de nieuwe muzikaal leider van Solide, René Boogaarts.

SAM_0280 onbew [Desktop Resolutie]