peter7092 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM / DORDRECHT – Een bomvolle Grote Kerk, geweldige musici, solisten, vocalisten, koren inclusief een fantastische ambiance met een groot gevoel van saamhorigheid van de vele bezoekers, vormden de ingrediënten om terug te zien op een volkomen geslaagd concert van de jubilerend dirigent Peter Overduin. Overduin is onder meer dirigent van het Alblasserdamse koor Inspir2liveChoir.

Al voor de opening van het concert zat de sfeer er direct in. Dit na het spelen van een Intranada door de zo bekende trompettisten Arjan en Edith Post en een samenzang met het lied Glory,Glory Halleluja. Juist met dit lied startte 25 jaar geleden het eerste concert van de jubilerend dirigent.

Aansluitend volgde er een aaneenschakeling van kwalitatief hoogwaardige optredens van de drie onder zijn leiding staande koren Vox Vivenda uit Voorthuizen, Jubilate uit Ede en Inspir2liveChoir uit Alblasserdam,
als ook de solisten Judith Sportel, Annelies Schep en de vocalisten LA the Voices. Al deze optredens werden begeleid door de zo bekende musici André de Jager -orgel-, Severin van Dijk -dwarsfluit- ,
Yta van der Zwaag -hobo-, Edith en Arjan Post -trompet-, Hans Veldhuizen en Jan Vayne -piano-. Op hun beurt trakteerden deze musici, de bezoekers ook met een solo optreden. Het geheel werd aan elkaar gepraat door een ladyspeaker, die tegen elke verwachting van de dirigent in, aan het slot van het concert enkele sprekers aankondigden, waaronder de Burgemeester, respectievelijk waarnemend Burgemeester van
Hendrik Ido Ambacht en Alblasserdam, de heer Heikoop.

In zijn toespraak verraste deze het dirigenten echtpaar Karin en Peter Overduin, door deze namens Zijne Majesteit de Koning, beiden een Koninklijke onderscheiding op te spelden. Vooraf was door de jubilerend dirigent bepaald dat de opbrengst van het concert bestemd zou zijn voor de Breast-Clinic van het Albert Schweitzerziekenhuis. Tot ieders verrassing kon aan het einde van de avond aan de vertegenwoordigend arts en radioloog een cheque van maar liefst € 8000,- worden aangeboden. Al met al een concert met een goud randje.

peter7092 [Desktop Resolutie]