IMG_3329 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De voedselbank in Alblasserdam heeft maandagavond 6 oktober 2014 enkele kilo’s vlees ontvangen uit handen van het bestuur van de Turkse Vereniging in Alblasserdam. De overhandiging vond plaats bij de moskee aan de Anjerstraat. “Moslims vieren deze week het offerfeest. Tijdens dit feest slacht elke moslim, die zich dat kan veroorloven, een schaap ter ere van de profeet Ibrahim die bereid was zijn zoon te offeren. In de bijbel heet Ibrahim, Abraham. Een deel van het geslachte vlees wordt aan de armen gegeven,” vertelt Orhan Yilmaz, voorzitter van de Turkse Vereniging in Alblasserdam.

Koe, stier, schaap
De Islamitische Stichting Nederland in Den Haag startte twee jaar geleden een samenwerking met de voedselbank. “Dit jaar heeft de stichting ons verzocht om het idee lokaal op te pakken. Dat hebben we gedaan. In de afgelopen dagen konden mensen hun vlees voor de armen hier inleveren. Bij het vrijdaggebed heeft de imam daartoe opgeroepen. Het gaat om vlees van de koe, de stier en het schaap. We hebben het direct ingevroren,” aldus Yilmaz.

Fantastisch
Hilma van Asperen van Voedselbank Alblasserdam vertelde blij te zijn met de gift: “Fantastisch. Zoiets hebben we nog niet meegemaakt. Fijn dat we ook hier welkom zijn.”

Stap 1
Voorzitter Yilmaz vertelde vaker te willen inzamelen voor de armen. “Dit is stap één. In de toekomst willen we dit idee nog verder uitrollen. Verder zijn we van plan om een buurtbarbecue te houden.”

Imam
Het vlees werd overhandigd in het bijzijn van het stichtingsbestuur, de nieuwe imam en een delegatie van het vrouwencomité.

40 gezinnen
Bij de voedselbank in Alblasserdam komen wekelijks veertig tot 45 gezinnen om een voedselpakket op te halen.

IMG_3329 [Desktop Resolutie]

IMG_3334 [Desktop Resolutie] IMG_3336 [Desktop Resolutie] IMG_3340 [Desktop Resolutie]