IMG_2977 (Medium)ALBLASSERDAM – Saskia Baas uit Alblasserdam heeft deze week bij het nieuwe zwembad Blokweer in Alblasserdam in één uur tijd 74 handtekeningen opgehaald voor betere openingstijden van het bad. “Werkende mensen kunnen eigenlijk alleen maar op dinsdagavond banenzwemmen. Dat terwijl ons was beloofd dat er een uitbreiding van het aantal vrijzwemuren zou komen,” vertelt Baas.

Geen respons
In augustus begon de Alblasserdamse al met schrijven naar de gemeente en het zwembadbestuur. “Daar kreeg ik geen helaas geen respons op. Vandaar dat ik heb besloten om handtekeningen in te zamelen van mensen die ook graag zien dat er vaker gezwommen kan worden.” Deze handtekeningen heeft Saskia inmiddels overhandigd aan het bestuur van het zwembad. Saskia: “Ze zeggen dat ze er naar gaan kijken. Ze komen er binnenkort op terug.”

Grillig rooster
Het zwembadbestuur had na de overhandiging van de handtekeningen, wegens een vergadering, geen tijd om te reageren. Wel liet Wim van Krimpen namens Blokweer, voorafgaand aan de actie al weten dat hij positief tegenover de handtekeningenactie stond. “Het is goed dat mensen er naar kijken en met ons meedenken. Misschien heeft ze wel een punt en moeten we dat eens kritisch bekijken. Ik vind dat we inderdaad een wat grillig rooster hebben. Dat wordt veroorzaakt door de verenigingen. Misschien is het wel een idee om twee activiteiten tegelijk te doen in het bad. Die mogelijkheid is er namelijk.”

Prijsstijging
Behalve over de openingstijden en de andere lestijden voor kinderen, wordt er via Facebook en Twitter ook geklaagd over de stijging van de lesprijzen. Anja de Jong spreekt van een ‘absurde prijsstijging’. “Een losse les kostte 6,60 euro en kost nu 10,60 euro. Nu gaat het mij er niet zo zeer om wat het kost, maar om die forse verhoging die zomaar, zonder aankondiging, door je strot geduwd wordt,” aldus De Jong.

Naar kijken
Van Krimpen beloofde ook daarnaar te zullen kijken: “Dat gaan we keurig bekijken. Als de klacht terecht is, gaan we er wat aan doen.”

Opening
Het nieuwe zwembad wordt zaterdag 11 oktober geopend door olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Ook de nieuwe website van Blokweer zal rond die tijd in gebruik genomen worden. De opening van dit zwembad is ook een mijlpaal voor de KNZB, die initiatiefnemer is van het 2521-concept. Dit concept is een antwoord op de steeds duurder wordende zwemvoorzieningen en het tekort aan geschikt zwembadwater. In de naam ‘2521 Gewoon Zwemmen’ staat 2521 voor de afmetingen van het bad: 25 meter lang bij 21 meter breed. Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

IMG_2977 (Medium) IMG_2976 (Medium)