IMG_2465 (Medium)ALBLASSERDAM – Amazing Kids heeft woensdag 24 september 2014 in winkelcentrum Makado in Alblasserdam een verrassingsoptreden gegeven. Zij deden dit om stemmen te winnen voor de door de EO georganiseerde wedstrijd ‘Nederland zingt steeds beter’. Het publiek, dat verrast bleef staan luisteren, werd opgeroepen om hun stem uit te brengen op het Alblasserdamse kinderkoor.

Amazing Kids & Teens doen mee aan grootste online korenproject ‘Nederland Zingt Steeds Beter’. Amazing bestaat uit enthousiaste groepen kinderen en tieners die door middel van zang, dans en drama over God vertellen. De productie is in handen van Gert-Jan & Hanneke Scherff. Ze schrijven zelf de liedjes en sketches die passen bij deze tijd en aansluiten bij de kinderen en tieners. Ook alle choreografie wordt zelf gemaakt. Tijdens de repetities is er naast zang, dans en drama ook aandacht voor podiumpresentatie, groepsvorming en geloofsopbouw.

Deelname
Met hun deelname aan Nederland Zingt Steeds Beter probeert Amazing zich onder begeleiding van diverse coaches steeds verder te ontwikkelen. Voor het tweede jaar op rij zoekt de Evangelische Omroep koren die zich willen verbeteren op het gebied van zang en uitstraling. Het koor dat de meeste progressie boekt ontvangt als beloning een schitterend optreden tijdens de Nederland Zingt-dag 2015.

Bezieling
Het online korenproject ‘Nederland Zingt Steeds Beter’ heeft als doel om koren te leren zingen met meer bezieling. Vorig jaar was het project een groot succes, daarom krijgen koren in 2014 opnieuw de kans om te groeien. Koren krijgen coaching aan de hand van hun zelf ingestuurde filmpjes. Coaches zijn onder andere Herma van Piekeren en Talitha Nawijn.

Stemmen
Op de website www.eo.nl/nederlandzingtsteedsbeter kunnen bezoekers tot en met donderdag 25 september 2014 hun voorkeur uitspreken tijdens de diverse stemrondes. Welk koor uiteindelijk zal optreden op de Nederland Zingt-dag 2015, wordt bepaald tijdens de Nederland Zingt Steeds Beter-dag in het najaar.

IMG_2465 (Medium)

IMG_2455 (Medium) IMG_2482 (Medium) IMG_2505 (Medium) IMG_2507 (Medium) IMG_2513 (Medium) IMG_2527 (Medium) IMG_2531 (Medium)