Kamerkoor Ars Musica foto [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het koor Ars Musica geeft zaterdag 27 september vanaf 16.00 uur een Bach-concert in de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam. Het koor staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Ars Musica brengt Bach in de kerk onder de titel “Bachs 19e-eeuwse ‘zonen”. Het concert is onderdeel van het Bachfestival Dordrecht en kost 15 euro per persoon. Kinderen hebben voor de helft van de prijs toegang tot het concert.

In de negentiende eeuw wordt het oeuvre van Johann Sebastian Bach steeds meer gezien als een hoogtepunt van een traditie waarvan Heinrich Schütz de stamvader is. Veel muzikale grootheden laten door deze traditie inspireren. Onder hen zijn de meest bekende namen die van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Johannes Brahms, op hun beurt weer inspiratiebronnen voor Peter Cornelius en Joseph Rheinberger. 
Ars Musica, het jongste professionele kamerkoor van Nederland, combineert het werk uit deze Duitse ‘Bach Renaissance’ met muziek uit de Engelse Bach revival. Vader Samuel Wesley is zo gegrepen door de muziek van Johann Sebastian, dat hij zelfs zijn eigen zoon -die later ook een muzikale grootheid werd- naar hem vernoemd: Samuel Sebastian Wesley.

Het koor staat onder leiding van Patrick van der Linden, oprichter en artistiek leider van stichting Ars Musica. In die hoedanigheid dirigeert hij het koor. Kamerkoor Ars Musica maakte als professioneel ensemble onder zijn leiding naam met spannende programmeringen en het samenwerkingsconcept Master en Pupil waarin talentvolle amateurzangers gecoacht worden door professionals.

Concertinleiding: om 15.15 uur door Patrick Van Der Linden

Kaarten:  Online te koop via www.bachfestivaldordrecht.nl of een uur van te voren aan de deur van de kerk. Kosten € 15,- | 65+/CJP € 12,50 en kinderen € 7,50. Programmaboekjes zijn verkrijgbaar in de kerk en bevatten de teksten.