Praktijkdag elektrische fiets senioren (Medium)ALBLASSERDAM – Afgelopen maandag 22 september vond in Alblasserdam een praktijkdag elektrische fiets voor senioren plaats. Acht 55-plussers leerden op een leuke en gezellige manier de elektrische fiets beter kennen en besturen.

Verkeersveiligheid
“Wij hechten aan een goede verkeersveiligheid in de gemeente”, aldus wethouder Kraijo (verkeer). “Met deze dag wilden wij senioren als kwetsbare groep verkeersdeelnemers meer vertrouwd laten maken met de snelheid en bestuurbaarheid van een elektrische fiets zodat ze zich veilig zelfstandig kunnen blijven verplaatsen.”

De kans op ongevallen is bij het gebruik van een elektrische fiets groter dan bij het gebruik van een gewone fiets vanwege de snelheid en zwaarte van de fiets. Naast weginrichting is het verkeersgedrag en de staat van de fiets een belangrijke factor in de verkeersveiligheid. De praktijkdag is bedoeld om mensen hiervan bewust te maken.

Praktische tips en trucs
Dat is wel gelukt volgens de deelnemers: “Heel handig dat we van een geoefend instructeur in de praktijk tips kregen om veilig gebruik te maken van de elektrische fiets en risico’s in te schatten. Ook was het prettig om de verkeersregels weer even op te frissen. Dat werd gedaan aan de hand van foto’s van verkeerssituaties in Alblasserdam, heel herkenbaar!”

Ook waren fietsenmakers aanwezig om de afstelling van de fiets te bekijken. Na een lunch werd de dag afgesloten met een gezamenlijke fietstocht. De fietsdag werd georganiseerd door de gemeente Alblasserdam, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, ANBO, PCOB, Megaborn Traffic Development B.V. en Smits opleidingen.

Praktijkdag elektrische fiets senioren (Medium)