IMG_2382 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Zo’n 200 leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht van de Alblasserdamse basisscholen hebben dinsdag 23 september 2014 op speelse wijze kennis gemaakt met de muziek van Johann Sebastian Bach. Op uitnodiging van het Bachfestival, ToBe cultuurcentrum en de gemeente Alblasserdam woonden de kinderen een concert bij van ‘Bach Puur’ in de raadszaal van het gemeentehuis. Het concert van ‘Bach Puur’ werd gegeven door violist Niek Baar, violist Bas Treub en saxofonist Stefan de Wijs.

Zij speelden originele werken van Johan Sebastiaan Bach en probeerden de muziek van de 18e eeuw zo dicht mogelijk te benaderen. Vanwege de grote belangstelling van de Alblasserdamse scholen werd het concert twee keer gegeven. Wethouder kunst en cultuur Dorien Zandvliet heette de kinderen, voorafgaand aan het eerste concert, welkom.

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

De kennismaking is onderdeel van het Bachfestival dat vanaf 19 tot en met 28 september wordt gehouden in de Drechtsteden. Het complete programma van dat festival is te vinden op www.bachfestivaldordrecht.nl.

IMG_2382 [Desktop Resolutie]

IMG_2371 [Desktop Resolutie] IMG_2373 [Desktop Resolutie] IMG_2376 [Desktop Resolutie] IMG_2378 [Desktop Resolutie] IMG_2392 [Desktop Resolutie] IMG_2394 [Desktop Resolutie]