ElektrischefietsenAlblasserdam2 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft vier elektrische fietsen aangeschaft om medewerkers te stimuleren de auto vaker te laten staan en de fiets te gebruiken voor dienstverkeer. Naast de elektrische heeft de gemeente al lange tijd ook gewone fietsen beschikbaar voor de kortere afstanden. “Hiermee willen wij onze medewerkers helpen om een gezonde en duurzame keuze te maken voor hun vervoersmiddel”, aldus wethouder Kraijo (duurzaamheid).

Hij vervolgt: “Daarnaast willen we als gemeente het goede voorbeeld geven en laten zien dat Alblasserdam duurzaam denkt.”

Luchtkwaliteit
Zowel medewerkers op het gemeentehuis als op de gemeentewerf gaan de fietsen gebruiken. Te denken valt aan reizen naar een buurgemeente voor een overleg maar ook aan opzichterswerk in het eigen dorp. De fietsen zijn gefinancierd uit het regionaal programma Luchtkwaliteit en uit het Alblasserdamse duurzaamheidsactieplan.

Rij 2 op 5
Deze week start binnen de deuren van het gemeentehuis en op de werf de campagne ‘Rij2op5’. Op diverse manieren, waaronder aandacht via posters, worden ambtenaren gevraagd minimaal 2 van de 5 werkdagen met de fiets naar het werk te komen. Ook krijgen de medewerkers de gelegenheid een week lang een elektrische fiets uit te proberen mits zij die ook voor woon-werkverkeer gebruiken.

ElektrischefietsenAlblasserdam2 [Desktop Resolutie]

 

ElektrischefietsenAlblasserdam1 [Desktop Resolutie]