IMG_2288 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Ter hoogte van de witte brug bij de ‘Blokkerse Wip’ aan de Molenkade in Alblasserdam is maandag 22 september 2014 een gedicht onthuld. Dit werd gedaan door dijkgraaf Roelof Bleker van Waterschap Rivierenland. Het gedicht, afgedrukt op een bronzen plaquette en geschreven door de Rotterdamse stadsdichter Jana Beranova, is onderdeel van een gedichtenroute door de Alblasserwaard. In het totaal staan er nu zeven gedichten in deze regio. Het is de bedoeling dat dat er 25 worden.

Het meerjarige project ‘Dichter bij de Polder’, waar de onthulling deel van uitmaakte, is opgezet door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. “Dit gedicht wordt onderdeel van een fietsroute. Het is een mooie plek voor de start van een route. Later dit jaar gaat u daar meer details over horen,” verklapte de president van de Lionsclub.

De dijkgraaf vertelde trots te zijn op het nieuwe gedicht langs het water, aan de rand van het molengebied.

Na de onthulling op de grens van de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard, werd in de nabijgelegen Blokkerse wipmolen afgesloten met een borrel en een hapje.

Op de plaquette is te lezen:

“Wolken van wieken het water de baas
hoe het ook stijgt of daalt, hoe het ook
slaat.
Wij lopen.
Op de brug spugen we driemaal
in het water voor geluk. En zien rimpels
als vanouds.”

 

IMG_2288 [Desktop Resolutie]

IMG_2278 [Desktop Resolutie] IMG_2280 [Desktop Resolutie] IMG_2294 [Desktop Resolutie] IMG_2298 [Desktop Resolutie] IMG_2305 [Desktop Resolutie] IMG_2309 [Desktop Resolutie]