IMG_1636 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De 68-jarige Nelly Duijmelinks uit Alblasserdam is zondag 14 september langs de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland lelijk ten val gekomen, nadat zij plaats wilde maken voor een wielrenner. “Ik fietste samen met mijn man over het fietspad. Achter ons klonk venijnig ‘ting, ting’. Ik wilde snel achter mijn man gaan rijden, zodat de wielrenner kon passeren. Ik ging zo schielijk opzij, dat ik het spatbord van de fiets van mijn man raakte. Ik werd gelanceerd en kwam op straat terecht. De wielrenner die passeerde, reed door,” vertelt Nelly.

Verwondingen
Een ambulance kwam ter plaatse en nam de Alblasserdamse mee naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de vrouw haar ringvinger had gebroken. Verder liep ze een gekneusde arm, een kapotte wenkbrauw, een zeer jukbeen en een kapotte knie op.

Contact
Duijmelinks wil graag in contact komen met de wielrenner om één en ander door te spreken. “Hij was tussen de vijftig en zestig jaar oud, droeg een rood shirt en reed op een racefiets,” herinnert de zestiger zich. Mensen die weten wie de wielrenner is, kunnen contact opnemen met Duijmelinks op het nummer 078-6915880.

Wielrenners weren
Nelly wil echter niet alleen in contact komen met de wielrenner, maar wil ook proberen om het probleem breder aan te pakken. “Wielrenners die harder dan dertig kilometer per uur rijden, horen niet thuis op fietspaden. Het is levensgevaarlijk. Ik heb de gemeente Molenwaard en de ANWB al benaderd om te zien wat er aan gedaan kan worden om wielrenners van bepaalde fietspaden te weren.”

Zowel de gemeente Molenwaard als de ANWB hebben kennisgenomen van het voorval en zullen binnenkort met een reactie komen.

IMG_1636 (Medium)