IMG_1597 (Medium)ALBLASSERDAM – De Stichting Kinderboerderij Alblasserdam (SKA) en de gemeente Alblasserdam hebben vrijdagmiddag 19 september afscheid genomen van de voorzitter en medeoprichter van de SKA, Leo de Kloe(75). “Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de heer De Kloe zich de afgelopen vijf jaar sterk heeft gemaakt voor het behoud en de ontwikkeling van de kinderboerderij en danken hem voor zijn inzet”, sprak wethouder Verheij (buitenruimte). De kinderboerderij is op zoek naar een opvolger. Tot deze gevonden is neemt Jan de Kok de voorzitterstaken waar.

Oprichting
De heer De Kloe heeft aan de wieg gestaan van de stichting. Toen de gemeente in 2008 de poort van kinderboerderij vanwege bezuinigingen wilde sluiten, is De Kloe met de gemeente in gesprek gegaan om te kijken op welke wijze de kinderboerderij met de inzet van vrijwilligers kon blijven bestaan. Mede dankzij zijn inbreng is de stichting opgericht en kon de kinderboerderij voor Alblasserdam behouden blijven. Als voorzitter is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe stichting. Dankzij zijn grote netwerk heeft hij veel sponsorgelden weten op te halen, waarmee diverse aanpassingen op de kinderboerderij konden worden gerealiseerd.

Grote bijdrage
De heer De Kloe heeft gezorgd voor een stevige (financiële) fundering van de SKA. De kinderboerderij heeft inmiddels een metamorfose ondergaan, is drie middagen in de week open en heeft een toenemende publieke belangstelling. Daarnaast vervult de kinderboerderij een steeds belangrijker maatschappelijke functie voor onder andere scholen, stagiairs en Adullam gehandicaptenzorg. De kinderboerderij wordt op dit moment gerund door een kleine twintig vrijwilligers; meer handen zijn altijd welkom.

Update:
Woensdagmiddag heeft de kinderboerderij uit handen van Dhr Van den Berg een donatie van 1000 euro ontvangen. Dit geld is bij elkaar gebracht door de knotploeg Giessen en Lek uit Giessenburg. Het zal gebruikt worden om de boerderij te onderhouden en om het voor de bezoekers nog mooier te maken. (zie onderste twee foto’s)

IMG_1570 (Medium) IMG_1580 (Medium) IMG_1582 (Medium) IMG_1587 (Medium) IMG_1592 (Medium) IMG_1597 (Medium) IMG_1601 (Medium) IMG_1609 (Medium)

foto 1 foto 2